Wang Mengqiu, the inventor of Hover Camera, was born in Hanghou in 1982. He once studied at Stanford University in the United States. He became famous overnight(一夜成名) because of the invention.
Forget selfie stics(自拍杆)! Compared to other cameras, Hover Camera has many advantages.
*It can fly and stay in midair, trac your face and even follow you to mae sure it gets the perfect picture.
*It can be controlled by using a smartphone(智能手机)．
*It records movements with a 13MP camera and taes 4 video.
*It is the best choice for weddings, sports games and holidays.
Mr. Wang also said, “The main design consideration is easy and safe to tae for the users. It's very light and small. It can be folded(折叠) in two, so it can be easily put into a bag. When the power is low, it can land on the ground safely on its own.”
It's reported that the company has raised $25 million to produce it. As it is still being tested(测试), Hover Camera can be bought later this year.
The price has not yet been decided. But a spoesman says the company hopes to sell it for less than $600.
( )1. Hover Camera can________．
A. swim in the water B. fly in the midair
C. change its weight D. be used as a phone
( )2. The underlined word “trac” means ________．
A. pull B. follow C. push D. show
( )3. According to the passage, why is Hover Camera easy and safe to tae?
A. It's light and small.
B. It can be folded in three.
C. It doesn't need power.
D. Only a smartphone can mae it land.
( )4. Which is not mentioned in the passage?
A. How can we control Hover Camera?
B. When can we buy Hover Camera?
C. How much is Hover Camera?
D. How popular will Hover Camera be?
( )5. According to the passage, Wang Mengqiu is a ________ young man.
A. brave B. quiet C. creative D. humorous
1 B【解析】细节理解题。题干意为：无人相机可以。根据第三段第一句“It can fly and stay in midair...”可知这款相机可以在半空中飞行并停留。故选B。
2 B【解析】词义猜测题。题干意为：划线单词“trac”的意思是。根据第三段第一句中的“...fly and stay in midair...”及“...and even follow you to mae sure it gets the perfect picture.”可以猜测出trac的意思为“追踪”。故选B。
3A【解析】细节理解题。题干意为：根据文章内容，为什么无人相机携带方便且安全？根据第七段第二句“It's very light and small.”可知因为无人相机轻便、小巧而便于携带。故选A。
4. D【解析】推理判断题。题干意为：下面哪一项没有被提到？通读全文可知A项在第四段“It can he controlled by using a smartphone(智能手机)．”被提及；B项在第八段第二句“...Hover Camera can be bought later this year”被提及；C项第九段第二句“But a spoesman says the company hopes to sell it for less than $ 600.”被提及，只有D项未被提及。故选D。
|留言与评论（共有 0 条评论）|