A new report shows what life might be lie in 100 years from now. It describes syscrapers that are mu

Passage 36(2018南京)
A new report shows what life might be lie in 100 years from now. It describes syscrapers that are much taller than today's buildings, underwater ‘bubble’ cities and holidays in space. The report is from a company. It ased eperts(专家) on space and architecture, as well as city planners, to give their ideas on the life in 2116. They said the way we live, wor and play will be totally different to how we do these things today. The eperts used the Internet as an eample. They said that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. The Internet has completely changed the way we communicate, learn and do daily things. The eperts said the changes in the net century would be even more unbelievable.
Researchers questioned 2,000 adults about the predictions(预言) they thought were most liely(很可能的) to happen in the future. They predicted that in the future, few people will go to an office but will wor from home and have wor meetings online. People will have highly developed 3­D printers that will let you download(下载) a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pia at home. There will also be less need for visits to the doctor. We will all have a home health instrument that will tell us what the problem is and give us treatment. We will also be going into space for holidays and to get resources that we have used up on Earth. A prediction that is missing is whether people will still need to study English.
( )1. The writer uses the eample of the Internet in Paragraph 1 to show ________.
A. the Internet was often used
B. the Internet has developed fast
C. people will not believe the changes
D. technology will change people's lives
( )2. With the help of highly developed 3­D printers, a way to get a sofa in 2116 is to ________.
A. buy one in a shop
B. as somebody to mae one
C. download a design and ‘print’ one
D. design and mae one by oneself
( )3. According to the passage, the missing prediction is ________.
A. how people will wor
B. where people will get resources
C. what people will have at home to treat illness
D. whether people will still need to learn English
( )4. The passage is mainly about ________.
A. the life in 2116 B. holidays in space
C. the history of the Internet  D. medical treatment
( )5. The passage is most probably from ________.
A. an advertisement  B. a newspaper
C. a detective story  D. a health report
【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了100年后的生活。
1.D【解析】细节理解题。题干意为:作者在第一段使用网络的例子表明。由第一段中“They said that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives.”可知,人们不敢想象科学技术能改变人们的生活。故选D。
2.C【解析】细节理解题。题干意为:在高速发展的3D打印机的帮助下,在2116年得到一个沙发的方式是。由第二段第三句“People will have highly developed 3­D printers that will let you download(下载) a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pia at home.”可知,人们下载一个设计,然后用高速发展的3D打印机打印出。故选C。
3.D【解析】细节理解题。题干意为:根据这篇文章,消失的预言是。由文章第二段最后一句“A prediction that is missing is whether people will still need to study English.”可知,一个消失的预言是人们是否仍需要学习英语。故选D。
4.A【解析】主旨大意题。题干意为:这篇文章主要是关于。由文章第一句话“A new report shows what life might be lie in 100 years from now.”可知,文章主要讲述了100年后的生活。故选A。5. B【解析】推理判断题。题干意为:这篇文章很可能自。文章主要讲述了100年后的生活。所以这篇文章很可能自报纸。故选B。
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: