Passage 22【2020 •福建省】
When Claire Vlases of Montana was in Grade 7, she learned about plans to modernize her middle school. Claire asked the school board（董事会）to add solar panels to the project because, she explained, clean energy would be helpful to a really modern school.
The board liked the idea but said it could offer just $ 25,000-one-fifth of the cost. So Claire organized a group of kids and grown-ups who set to work raising the rest. They sold their second-hand books, put on talent shows and asked for donations（捐赠）, even going door-to-door for them. One donated more than half the cost!
After two years of hard work, the group paid for the solar panels, which now provide one-fourth of the school’s electricity needs-saving the neighborhood thousands of dollars. “My favorite part about this project was that one person could start something small and then the project could grow and have a big influence on the community,” Claire said. “There are always going to be hard parts. When there’s a challenge（挑战）presented to you, you can learn from it and use it as chance to overcome it.”
31．After knowing the project was still in need of money, Claire ________.
A．raised $ 25,000 B．asked for more help
C．sold old newspapers D．donated half the cost
32．What does the underlined word “them” in Paragraph2 refer to（指代）?
A．Solar panels. B．Second-hand books.
33．Which picture shows the change of the electricity cost after the use of solar panels?
34．From Claire’s words in the last paragraph, we learn that ________.
A．hard work was her favorite B．the project went smoothly
C．a small thing makes a big difference D．solar panels cost a lot
35．What would be the best title for the text?
A．A Dependent Girl B．A Modern School
C．Don’t Waste Energy D．Never Give Up
31．B【解析】细节理解题。根据第二段中“So Claire organized a group of kids and grown-ups who set to work raising the rest.”可知，在得知这个项目还需要钱的时候，克莱尔组织了一群孩子和成年人去筹集这个项目还需要的钱，也就是说克莱尔寻求了更多的帮助。故选B。
32．D【解析】词意猜测题。Solar panels.太阳能电池板。Second-hand books.二手书。Shows.演出。Donations.捐款。根据上文中“They sold their second-hand books, put on talent shows and asked for donations.”可知，他们通过出售二手书，举办才艺表演来获得捐款，所以此处them代指上文中donations，表示“他们甚至通过挨家挨户的方式来获得捐款”。故选D。
33．C【解析】细节理解题。根据第三段中“which now provide one-fourth of the school’s electricity needs-saving the neighborhood thousands of dollars”可知，太阳能电池板现在提供了学校四分之一的电力需求，为社区节省了数千美元，也就是说安装了太阳能电池板以后，费用在逐步降低，结合图示可知C项正确。故选C。
34．C【解析】细节理解题。根据最后一段中“My favorite part about this project was that one person could start something small and then the project could grow and have a big influence on the community”可知，克莱尔最喜欢这个项目的部分是，一个人可以开始一些小的事情，然后这个项目可以扩大，并对社区有很大的影响，也就是说“一件小事就会有重大的影响”。故选C。
35．D【解析】选择最佳标题。根据全文内容可知，克莱尔为了帮助学校安装太阳能电池板，自己组织了一群孩子和成年人，他们坚持不懈，永不放弃，经过两年的艰苦努力以后，太能能电池板成功安装，并为学校和社区节省了大量的资金，所以文章最佳标题为Never Give Up永不放弃。故选D。