A Couch Potato
Forty-three-year-old Bob Black from Birmingham is sitting on his sofa and telling me about his perfect day.
When I wake up I don't get up immediately.
I turn on the television and watch the children's programmes and old movies until about half-past ten. Then I get up, go downstairs and switch on the TV in the living room. For lunch, I have biscuits and a glass of milk, and I watch the news. In the afternoon, I often watch another old film – they're showing some good ones at the moment. In the evenings, I often watch TV series or sport and the news again. I like the main news at six o'clock. At half past nine, if there is a good play on BBC 2, I switch over and watch it. Then at night, I watch more films and I usually switch off the TV at about two o'clock. I never watch TV all night.
I watch TV for sixteen or seventeen hours a day. I also do some exercise every day. I take Tina, the dog, for a walk every afternoon. I don't go far, of course. I walk to the wall outside my house. I always take my portable TV and I sit on the stone wall while the dog walks round in a circle.
Of course, I couldn't live this lifestyle without a good wife. She's not here now because she's working, but she always makes my meals. We haven't got much money, you know, but we're happy. Sit down and watch TV. Here's the remote control. You've got the world at your feet. And in your hand. Great!
1．Which of the following statements can best explain the title “a couch
A．Having a biscuit and a glass of milk for lunch.
B．Doing some exercise everyday.
C．Taking the dog for a walk every afternoon.
D．Watching TV for sixteen or seventeen hours a day.
2．When walking the dog, what does Bob Black always take?
A．A cellphone. B．His portable TV.
C．Some books. D．Plastic bags.
3．What can we know about Bob Black from this passage?
A．He loves his wife pretty much. B．He often quarrels with his wife.
C．He likes his lifestyle. D．He is a pet lover.
推理判断题。沙发土豆(Couch potato)，指的是那些拿着遥控器，蜷在沙发上，跟着电视节目转的人，什么事都不干，只会在沙发上看电视。第四段“I watch TV for sixteen or seventeen hours a day.”（我每天看十六七个小时的电视）由这些信息可知，D选项：Watching TV for sixteen or seventeen hours a day.（每天看十六七个小时的电视）更能解释“沙发土豆”。故选D项。
细节理解题。根据第四段“ I always take my portable TV and I sit on the stone wall while the dog walks round in a circle.”（我总是带着我的便携式电视，当我的狗绕着圈子走的时候，我就坐在石墙上）可知，当Bob Black遛狗的时候，他总是带着他的便捷电视机。故选B项。
推理判断题。根据最后一段“We haven't got much money, you know, but we're happy. Sit down and watch TV. Here's the remote control. You've got the world at your feet. And in your hand. Great!”（我们没有很多钱，但是我们很幸福。坐下来看电视。这是遥控器。整个世界都在你脚下。在你的手里。太好了！）可知， Bob Black对现在的生活感到满意，他喜欢现在的生活方式。故选C项。