Social media(媒体)is a big part of most people’s lives. There are social apps and sites like WeChat

Passage 61【2020•湖南省衡阳市】
    Social media(媒体)is a big part of most people’s lives. There are social apps and sites like WeChat and Sina Weibo, as well as video apps like Douyin and Kuaishou. How do you behave when you use these apps?
Recently researchers at the University of Sussex, UK, studied social media users ranging from 10 to 15 years old. They found that they can be divided into four personality types.
Geeks(极客)
Geeks are active social media users,but they find it mush more difficult to deal with the life in the real world. Most of them are boys who like playing computer games and making music and videos. They often post creative works online, using fake(假的) names. In fact, they should avoid spending too much time on the Internet.
Internet celebrities
Internet celebrities like sharing as well , but they are much more visible (看得见的) than geeks. They might become well-known for their singing or dancing. But many of them, especially teenagers ,share almost every side of their lives in order to own more fans. Being a teenage Internet celebrity can sometimes cause problems in the real world.
Lurkers(潜伏者)
The first two groups are lucky to find a place to show their talent. But most teenagers fall into the third type---- “lurkers”, or people who are neither too active nor visible. This group prefers WeChat over Sina Weibo, as WeChat has private groups. They can’t express themselves well but at least they make sure to protect their personal information.
Victims(受害者)
Victims don't have enough knowledge to keep themselves safe online Their personal information can be made public and cause problems for them. To avoid being a victim, you should check your personal settings on social media.“Friends only” is a good choice for your posts. Don’t share your personal information.
26.What does the underlined word“they" in Paragraph 2 refer to?
A.Researchers at the University of Sussex, UK.
B.Social media users ranging from 10 to 15 years old.
C.Researchers and social media users ranging from 10 to 15 years old.
27.What do geeks often do on the Internet according to the passage?
A.They share almost every side of their lives.
B.They share their personal information.
C.They post creative works.
28.The underlined phrase“Internet celebrity" in Paragraph 4 means________ in Chinese.
A.网络用户 B.网络名人 C.网络博主
29.Which of the following is TRUE about lurkers?
A.They would rather use WeChat than Sina Weibo.
B.This group is both active and visible.
C.Lurkers don’t have enough knowledge to keep their personal information safe online.
30.The passage is written to_________
A.offer tips for social media users.
B.teach social media users to use different apps.
C.describe four personality types of social media users.
 
本文是一篇说明文,主要介绍了网络社交媒体上的四类人:极客,网红,潜伏者和受害者。
26.B 【解析】词句猜测题。根据上一句“Recently researchers at the University of Sussex, UK, studied social media users ranging from 10 to 15 years old.”可知,这里的they指代的是social media users ranging from 10 to 15 years old,故选B。
27.C【解析】细节理解题。根据“ They often post creative works online, using fake(假的) names.”可知,极客通常在网上用假名发表有创意的作品。故选C。
28.B 【解析】词义猜测题。根据“They might become well-known for their singing Or dancing…share almost every side of their lives in order to own more fans.”中“well-known”(出名的)和“fans”(粉丝)可推断,这里的Internet celebrity是网络名人的意思,故选B。
29.A 【解析】细节理解题。根据“This group prefers WeChat over Sina Weibo”可知,A选项“这群人更喜欢微信而不是新浪微博”是正确的;根据“people who are neither too active nor visible”可知,B选项“这个团体既活跃又可见”是错误的;根据“ They can’t express themselves well but at least they make sure to protect their personal information”可知,C选项“潜伏者没有足够的知识来保证他们的个人信息在网上的安全。”是错误的。故选A。
30.C【解析】主旨大意题。文章主要介绍了网络社交媒体上的四类人,所以这篇文章是描述社交媒体用户的四种性格类型,故选C。
 
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码: